De Canon EOS R-systeemcamera voor de gevorderde fotograaf!

De Canon EOS R-systeemcamera voor de gevorderde fotograaf!

De Canon EOS R-systeemcamera combineert de kracht van de standaard EOS-DSLR camera’s in de body van een compact camera! De EOS-R beschikt over een full-frame sensor. Met name een full-frame 30.3MP dual-pixel CMOS AF-sensor. Het dual-pixel COMS AF-sensor houdt in dat de camera zelfstandig kan scherpstellen op basis van een fasedetectie systeem. Verder beschikt de camera over een ISO reeks van 100-40000. Verder is het ook ideaal om mee te schieten wanneer er weinig licht aanwezig is voor Uw shot. Tot slot is de EOS R trouw aan het al bekende ontwerp en de comfortabele handgreep van de EOS DSLR camera’s.

Canon EOS R – Voor de fotograaf op stap!

De Canon EOS R liggend op een rots.

De Canon EOS R is gemaakt voor de fotografen en filmmakers die vaak onderweg zijn. Door middel van bluetooth, Wi-Fi en het gebruik van de Canon connect-app kunt U Uw camera met Uw telefoon verbinden. Ook opname op afstand is met deze koppeling mogelijk. Met een Wi-Fi verbinding kunt U ook direct Uw media delen naar cloudservices!

Daarnaast kan de camera ook een SD kaart van klasse SDXC aan. Dit houdt in dat de camera SD kaarten tot wel 2TB ondersteund! Deze camera kan dus heel veel capaciteit hebben. En zo hoeft U zich natuurlijk nooit zorgen te maken of U wel genoeg opslagruimte heeft wanneer U op stap bent! Verder kan er ook gebruik worden gemaakt van een micro SD kaart met adapter, dit raden wij echter niet aan omdat een micro SD kaart klein en dus erg kwetsbaar is.

Ook de meegeleverde accu is ontworpen voor de fotograaf en filmmaker op stap. Het meegeleverde accu type LP-E6N kan namelijk, terwijl het gewoon in Uw camera zit, opgeladen worden met een USB kabel! Verder bestaat er ook de mogelijkheid om een batterijgrip te installeren aangezien alle EOS accessoires ook compatibel zijn met de EOS-R. Nog een reden dat het ontwerp van de EOS-R zo dicht in de buurt komt van de EOS-DLSR camera’s.

Optimaal gebruik van de Canon EOS R

De SanDisk extreme Pro SD kaart met 512 gb in verpakking.

De allerbelangrijkste accessoire om het meeste uit Uw EOS R te halen is zonder twijfel een geschikte SD Kaart. Zoals eerder besproken, de EOS-R is compatibel met een SDXC, een van 32Gb-2Tb. Dit is voornamelijk ook omdat de camera beschikt over een enkele sleuf. Dat gezegd hebbende is deze sleuf wel compatibel met UHS-II. Dit houd in dat de camera een SD kaart aan kan met twee rijen aan connectoren. Het voordeel van een extra rij connectoren is dat hogere schrijfsnelheden bereikt kunnen worden. Wij raden aan om een SD kaart met veel capaciteit aan te schaffen gezien het feit dat er maar een sleuf is. Zo hoeft U hem nooit te verwisselen terwijl U op pad bent. Het zou heel erg zonde zijn als U twee SD kaarten uitwisselt en er dan een kwijt raakt. Daarnaast is het ook gemakkelijk om Uw media te organiseren aangezien U mappen kunt aanmaken op de camera, en alles op één centrale plek staat. Zorg echter wel dat U einde dag back-ups van Uw media maakt door middel van ze uit te laten lezen op een computer of laptop door een kaartlezer. Om een idee te geven met een SD kaart 256Gb kunt U ~8178 foto’s in de hoogste resolutie in RAW schieten. Wat betreft filmen kunt U met een 256Gb SD kaart ~74 minuten in 4K filmen. Dat lijkt ons in ieder geval wel genoeg om een dag mee door te komen!

Voor meer informatie over welke opslag U nou daadwerkelijk nodig heeft, kunt U in een ander artikel lezen!

Hopelijk heeft dit artikel U kunnen informeren over de Canon EOS R. Met name wie de doelgroep van de camera is, maar ook voornamelijk waar U op moet letten als U deze camera wilt aanschaffen en gaan gebruiken! De Canon EOS-R is de ideale camera voor de gevorderde fotograaf en filmmaker die vaak op pad is. Maar om dat te waarborgen is wel een SD kaart met hoge capaciteit nodig. Wij raden een SD kaart van 256Gb aan, maar U kunt natuurlijk ook altijd meer capaciteit aanschaffen omdat de camera tot wel 2Tb aan kan.

Nick